Poetsen van kantoren

Dak ontmossen Aartselaar

Dak ontmossen Aartselaar is een van de belangrijkste dakmosverwijderingsbedrijven in Vlaanderen . Wij bieden een goedkope manier om uw dak permanent vrij te houden van mos, korstmossen en algen. Niet alleen is het 100% effectief, maar het is ook een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding.

Dak ontmossen Aartselaar

Roofreiniging is de procedure van het elimineren van alle mos, algen, meeldauw, schimmel, korstmossen en mos van daken. Het elimineert ook algengroei die kan resulteren in wateraccumulatie op het dak en de levensduur van het dak verminderen. Ook het reinigen van oxidatie op dakmateriaal. Reiniging verlengt het leven van uw dak.

 

Er zijn verschillende soorten mos en algen die groeien op de daken van commerciële als woongebouwen. Algen groeien op de gordelroos, die worden beschouwd als het meest geschikte materiaal voor dakbedekking. Er zijn veel andere soorten organismen die op het dak kunnen groeien, zoals korstmossen, mos, protozoa en algen. Er zijn enkele specifieke oplossingen die worden gebruikt om het dak te reinigen, zoals het gebruik van de alkalische oplossingen of de zure oplossingen voor hardere en meer schurende reiniging.

 

Commerciële gebouwen zoals kantoorcomplexen en fabrieken hebben ook last van zware algengroei als gevolg van het bestaan van hoge concentratie van menselijke afvalstoffen zoals olie en vet. Algen op asfalt shingles zijn een probleem met de commerciële bedrijven die sterk op de daken voor energie vertrouwen. De algengroei op asfaltshingles is een bedreiging voor de veiligheid van de werknemers die onder deze omstandigheden werken. De olie en het vet hebben de neiging om de algengroei op het dak aan te trekken. Deze oliën en vetten zijn het product van de industrieën die hier werken.

 

Wanneer het dak wordt verwaarloosd, zijn de kans op het mos en de algen om te groeien erg hoog. Mos en algen kunnen zeer moeilijke tastlagen op het dak vormen. Het reinigen van daken is misschien niet mogelijk met deze moeilijke omstandigheden omdat mos en algen op het oppervlak groeien, ze houden helemaal niet van vocht en daarom is het bijna onmogelijk om ze schoon te maken.

 

Als mos en algengroei op de gordelroos optreedt, zullen ze het licht blokkeren en uiteindelijk het dak laten barsten of afbreken. Het gebarsten dak maakt het water in het gebouw doordringt en daarom wordt het gebouw erg ongezond. Zelfs als je het dak regelmatig blijft schoonmaken, is het bijna onmogelijk om de mos- en algengroei te voorkomen. Dit leidt tot de behoefte aan een drastische verandering in de manier waarop u uw dak schoonmaakt en ook in het onderhoud en de zorg voor het dak.

 

Een belangrijke reden waarom daken niet voldoende worden gereinigd, is omdat het dakbedekking een ingebouwde reinigingsoplossing gebruikt die MOSS- en ALGAE-verwijderaar bevat. Deze schoonmaakoplossingen doden het mos en de algen op de gordelroos en op de grond hieronder. Maar zelfs als de mos en algen worden gedood, is het bijna onmogelijk om te voorkomen dat het mos teruggroeit door de zwakke lijm die het mos op hun plaats houdt. Regelmatige reiniging helpt bij het voorkomen van de hergroei van mos en algen op het dak en laat het dak daarom schoon en gezond worden gehouden.

Hoeveel kost dakreiniging?

Om een offerte te krijgen voor het dak ontmossen  of reinigen van uw dak, kunt u contact met ons opnemen. Alle daken zijn verschillend, dus het beste is om eerst met ons te overleggen. Als u ons een foto van uw dak kunt mailen, helpt dat ons om sneller een offerte te kunnen maken.

Mos verwijderen op daken

Mossen, korstmossen en algen zijn een grote onderhoudsprobleem in het Verenigd Koninkrijk. Deze uitwendige groei vermindert drastisch de levensduur van de dakpannen waarop ze groeien en geeft aanleiding tot problemen van water penetratie.

Mos beschadigt niet alleen uw dakpannen, maar veroorzaakt ook erosie van de mortelvoegen in uw valleien, nokken en schoorstenen. Mossen groeien ook onder de dakpannen en veroorzaken capillaire aantrekking van regenwater met daklekkage tot gevolg.